uw particuliere psycholoog (ook bij u thuis) 

  betrouwbaar, effectief en discreet
relatie-, seksuele- en werkproblematiek


Over de psycholoog

Mijn naam is Pieter-Paul van Arent.

Ik ben in 1966 in Den Haag geboren.

In 1989 besloot ik de studie Psychologie te gaan volgen in Leiden.

Na daar het eerste jaar te hebben gevolgd ben ik verhuisd naar Groningen waar ik de studie heb afgemaakt. Hierna ben ik werkzaam geweest als psycholoog bij een medisch adviesbureau dat door het hele land expertises uitvoert voor de rechtbank. Na ook nog enkele jaren bij een groepspraktijk gewerkt te hebben als eerstelijnspsycholoog besloot ik mijn eigen praktijk te beginnen. In 1998 ben ik in Emmen begonnen met deze praktijk. Het eerste jaar op Haagjesweg 50 en vanaf 1999 op het adres Haagjesweg 66. Sinds 2012 heb ik deze praktijk verhuisd naar mijn woonplaats Groningen.

Ik werk intensief samen met andere psychologen in Groningen en omgeving. Zo is er sprake van wederzijds overleg en verwijzing. Om mijn deskundigheid te bevorderen en uit te breiden, maak ik deel uit van 2 intervisiegroepen. Dit zijn groepen van ervaren psychologen die allen hun eigen praktijk hebben. Hierin bespreken we de zaken waar we als psycholoog tegenaan lopen, hoe we een bepaalde casus zouden aanpakken en we houden elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Daarnaast volg ik ieder jaar enkele bijscholingen en/of trainingen gehouden door erkende opleidingsinstituten.

Hoewel er in mijn praktijk natuurlijk veel ruimte is voor het uiten van emoties is het niet mijn doel om mensen expres aan het huilen te maken. Ik probeer me vooral te focussen op de klachten waar mensen mee komen zonder onnodig diep te graven en zaken die al verwerkt zijn weer open te halen. Humor is een belangrijk onderdeel van  mijn behandelingen. Zakelijkheid in de zin dat ik probeer uw tijd niet te verdoen maar juist snel en effectief aan het werk te gaan is ook een van de kenmerken van mijn praktijkvoering.

Ik heb ervoor gekozen om niet meer met verzekeraars te werken. Daarom heb ik vanaf 2016 geen contracten meer met hun afgesloten. Als u wilt weten waarom, lees dan hier verder..

Pieter-Paul van Arent