uw particuliere psycholoog (ook bij u thuis) 

  betrouwbaar, effectief en discreet
relatie-, seksuele- en werkproblematiek


Skype en Chat gesprekken

Omdat er redenen kunnen zijn voor mensen om niet naar de praktijk te komen wil ik de mogelijkheid bieden tot het vervangen van de lijfelijke aanwezigheid bij de gesprekken door het gebruik van Skype of chat. Dit bied de mogelijkheid om met zo min mogelijk (reis-)tijdverlies toch gesprekken te kunnen voeren.


De duur en de kosten worden op dezelfde manier berekend als bij de reguliere gesprekken. Gesprekken duren maximaal 45 minuten. 


Naast de voordelen van het deze vorm van communiceren zijn er ook nadelen: 


Omdat het beeld misschien niet heel duidelijk of zelfs afwezig kan ik niet uw lichaamstaal lezen en moet ik vooral af gaan op wat ik hoor of  lees. 

Omdat Skypen en Chatten via het internet gaat moet u rekening houden met de gevaren die het internet met zich mee brengt. Gesprekken die u met mij voert via Skype of Chat kunnen, net als de gesprekken die u op die manier met vrienden of familie voert gehackt worden. Hoewel de kans dat dit gebeurt misschien erg klein is wil ik u hier toch voor waarschuwen en wil ik u ook vragen om voor aanvang van de gesprekken een document ondertekent waarin u aangeeft akkoord te zijn met de communicatie via het internet en waarin u aangeeft op de hoogte te zijn van de mogelijke gevaren van deze vorm van communicatie. 


Hoe werkt chatten via Skype?


Skype is een manier om online met elkaar te praten en elkaar ook te zien. Om te kunnen communiceren via skype zult u skype op uw computer moeten hebben.  Is dit niet het geval dan kunt u het programma via de volgende link downloaden en installeren: